Huawei станаха жертва на безпрецедентни санкции през последните месеци заради търговската война между САЩ и Китай. Драстичните мерки, които предприе американското правителство доведоха до отнемането на Android лиценза и поставиха редица въпроси за бъдещето на компанията. Резервният вариант на Huawei включва и разработването на собствена операционна система за смартфони, която се очаква да е достъпна като Ark OS за европейските проблеми.

 

Търговските санкции изглежда няма да навредят сериозно на бизнеса на Huawei, които вече си поставиха амбициозната цел да продадат 250 млн. смартфона през 2019г. Компанията не само не изостава от това постижение, но дори има потенциал да достави повече устройства с Android, съобщава GizChina. Прогнозите на реномирания азиатски анализатор Гуо Мингао от Huawei ще успят да извършат продажбите на поне 260 млн. смартфона през годината и така да постигнат целта си.

 

 

Основният мотив, който подкрепя твърдението на популярния анализатор е, че Google ще върнат лиценза за Android на Huawei още преди края на юли. По този начин Huawei ще имат достатъчно време да стабилизират своето представяне през оставащите месеци от 2019г. Гуо Мингао прогнозира значителен ръст на продажбите на компанията в европейските държави, както и традиционно силното влияние в Китай да допринесат за разширяването на пазарния дял Huawei през 2019г.

 

Oще от Digital: Ето кои смартфони на Huawei ще получат ъпдейт към EMUI 9.1 в България през август