Стабилната версия на операционната система се очаква да бъде достъпна за потребителите преди края на юни. Това е стратегически етап от разработката на HarmonyOS 2.0, която е в основата на мобилната стратегия на Huawei. Разпространението на актуализациите към настоящите устройства на компанията ще подпомогне изграждането на екосистемата, която ще конкурира Android.

Aко всичко върви по план HarmonyOS ще захранва стотици милиони устройства в различни продуктови категории до края на 2021г. Китайският производител също така подготвя премиерата на няколко нови устройства, с които ще опитат да засилят позициите си в индустрията. В интернет се появиха данни за събитие на Huawei, което е насрочено за 2 юни.

Според информация на SeekDevice тогава ще видим два таблета, както и същия брой умни часовници от ново поколение. Marx 2 и Wagner са кодовите имена на устройства, които ще бъдат представени като Huawei MatePad 2 и Huawei MatePad 2 Pro, които ще споделят някои функционалности.

 

 

Новите таблети се очаква да предложат 12.2", 12.6" и 12.9-инчови тъчскрийн дисплеи, които поддържат 120Hz честота за опресняване на кадрите. Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометров Kirin 9000 процесор. Операционната система ще бъде PadOS - модифицирана версия на HarmonyOS за устройствата от този тип.

Устройствата ще предлагат 40W нормално и 27W безжично зареждане, както и поддръжка на 5G мрежи. Компанията подготвя премиерата на два умни часовника. Това ще бъдат Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro, които ще бъдат показани на същото събитие. Потребителският интерфейс ще е базиран на HarmonyOS, като е предвидена и eSIM функционалност.

Техническите спецификации и параметрите на батерията засега не са известни. Официалните продажби на четирите нови модела вероятно ще стартират в кракти срокове след събитието на 2 юни.

 

Още от Digital: HarmonyOS ще се използва от 300 млн. устройства до края на 2021г.