Huawei си поставиха амбициозната цел до няколко години да станат по-голям производител на смартфони от Samsung и Apple. Китайският гигант вече започна да работи усилено за постигането на този цел и изпрати изключитeлно успешна 2018г. Нагласите са, че и през настоящата година доброто представяне около Huawei ще продължи с пълна сила. Последните данни на ETNews разкриват, че Huawei ще положат всички възможни усилия да се превърнат в първата компания, която представи на пазара смартфон с гъвкав дисплей

 

Според информацията това може да се случи още през ноември, което ще позволи на компанията да изпревари Samsung в този нов пазарен сегмент. Все още не разполагаме с детайли за техническите спецификации на устройството, но уникалния му дизайн определено може да го превърне в хит сред потребителите. Оказва се, че Samsung изпитват проблеми с производството на гъвкави дисплеи за мобилни устройства и ще отложат премиерата на подобен продукт за следващата година. 

 

Това ще позволи на Huawei да си спечелят важно предимство пред останалите производители на смартфони с Аndroid. Любопитна подробност е, че компанита възнамерява да използва дисплей създаден от LG в предстоящия си смартфон. Премиерата на устройството ще е свързана и с представянето на нова версия на EMUI интерфейса, която ще се възползва  максимално от дизайна на смартфона. Apple също искат да пуснат подобен продукт на пазара, но едва ли ще имат възможност да го направят преди началото на 2019г.

 

Още от Digital: Три лесни начина да ускорим работата на Android смартфон