Huawei планират да проведат виртуална пресконференция след броени дни, на която ще представят най-новите си продукти в пазара на смартфони. Вече разбрахме, че Премиерата на Huawei Mate Xs ще е на 24 февруари. Това устройство се очаква да има по-добър гъвкав дисплей от своя предшественик с усъвършенстван механизъм за сгъване и нови камери. Смартфонът ще се захранва от 7-нанометров Kirin 990 процесор с поддръжка на 5G мрежи и се очаква да използва 65W технология за бързо зареждане. Сега разбираме, че Huawei ще разкрият детайли за още един продукт на тази дата.

 

Оказва се, че китайският производител планира да представи и нов процесор от серията Kirin, който ще е предназначен за смартфоните от средния ценови клас. Въпреки, че не е официално потвърдено най-вероятно става въпрос за Huawei Kirin 820. Според данни на HuaweiCentral това е мобилен процесор, който използва усъвършенствана 6-нанометрова технология на TMSC. Всъщност това е актуализиран производствен процес, който надгражда популярната 7-нанометрова Extreme UltraViolet технология на TSMC. Преминаването към новата технологията ще гарантира с 18% по-висока плътност от 7nm процеси.

 

Наследникът на миналогодишния Kirin 810 също така вече ще поддържа 5G технологията, което освен по-бързата скорост ще е другото му голямо предимство. Oстава да разберем дали премиерата на Kirin 820 няма да бъде допълнена и от представянето на първото устройство с новия процесор. Припомняме ви, че гъвкавия Huawei Mate Xs ще фокусиран към премиум сегмента и ще използва мощния 7-нанометров Kirin 990 5G. В момента това са всички детайли, които знаем за предстоящото събитие на Huawei, когато можем да разберем и точната дата на премиерата на Huwaei P40 и P40 Pro.

 

Oще от Digital: Huawei потвърдиха кои смартфони ще получат ъпдейт към EMUI 10