Huawei се радват на високи продажби през 2017г. и определено ще изпратят една от най-успешните си години в мобилната индустрия. Вече ви информирахме, че Huawei е единствената компания, която печели от продажбата на смартфони, колкото Apple. Фактор, който сам по себе си показва колко ефективна е стратегията им и как се утвърджават като един от най-харесваните брандове в този сегмент. Следващата стъпка е китайския гигант да се утвърди в дългосрочен план като втория най-голям производител на смартфони.

 

За да превърнат в реалност тази цел Huawei смятат да заложат на набиращата популярност 5G технология. Изграждането на подобни мрежи е само въпрос на време и нужната инфраструктура ще е готова преди края на десетилетието. Компанията иска да се превърне в глобален лидер в популяризирането на 5G и планира да представи първия си смартфон с технологията през 2019г. Данните бяха потвърдени лично от шефа на Consumer Business дивизията, Ю Ченгдонг, предаде AndroidHeadlines.

 

Премиерата на 5G устройството на Huawei ще е през втората половина на 2019г. и компанията ще се опита да изпревари Samsung и Apple в тази пазарна ниша. Китайският гигант също така произвежда мрежово оборудване и ще работи в тясно сътрудничество с мобилните оператори да ускори изграждането на първата 5G инфраструктура. Huawei вече провеждат тестове с различно 5G оборудване в Китай и ще положат всички усилия да са готови с първата, работеща система от този тип в света.

 

Вижте каква е разликата между смартфоните Huawei Mate 10, Mate 10 и Porsche Design