Huawei имат силно присъствие в много продуктови категории. Сегмента на потребителска електроника не е единствения приоритет за компанията. Така например Huawei инвестира в разработката на компоненти и софтуерни решения за автомобили. Алтернативната операционна система HarmonyOS 2.0 също изразява плановете на китайския бранд да има присъствие в тази индустрия.

Компанията вече си осигури подкрепата на стратегически партньор, тъй като платформата Huawei HMS за автомобили ще се поддържа и от Mercedes-Benz S-Class 2021. Софтуерните технологии на Huawei могат да намерят място и в модели на други производители, особено на китайския пазар. Събитието Shanghai Auto Show 2021 ще се проведе през април и тогава ще разберем повече за плановете на Huawei през годината.

Според GizChina на изложението ще бъде обявено партньорство между BAIC Blue Valley и Huawei в сферата на автомобилите. Двете компании ще представят съвместно ARCFOX HBT. Новият модел използва усъвършенствани мрежови технологии и смарт системи за комуникация, забавление и функционалност на Huawei.

 

 

BAIC Blue Valley потвърдиха през декември, че ще използват следващо поколение LiDAR продукти на своя партньор. Платформата на Huawei се отличава с широк набор от функционалности за следене на препятствия на малки и дълги разстояния, подпомагане на  спирането, откриване на неравности на платното, ранна сигнализация за, тунели, кръстовища и др.

Huawei се надяват да редуцират цената на LiDAR пакета до $200 и дори $100.ARCFOX HBT ще е оборудван с 6-милиметров радар, 12 камери, 13 ултразвукови сензора, чип на Huawei с изчислителна мощност от 352Tops. Иновативните характеристики ще гарантират на автомобила L3 ниво на автономно управление.

 

Още от Digital: Huawei тестват умни пътища, които могат да комуникират със самоуправляващи автомобили