Huawei подготвят премиерата на нов таблет. Според данните представянето ще стане факт на 20 април. Това е същата дата, на която Apple ще проведат собствено събитие. Основният акцент ще са тазгодишните версии на iPad, както и подобрения в гласовата услуга Siri. Потребителите ще могат да проследят още едно голямо събитие, което ще се проведе на тази дата.

Оказва се, че Huawei също искат да представят таблет на 20 април. По този начин се надяват да се конкурират успешно с Apple в този сегмент. Въпреки, че не е потвърдено от NotebookCheck очакват новото устройствo да е MatePad Pro 2

 

 

Според наличните данни Huawei MatePad Pro 2 ще има осезаемо по-голям тъчскрийн дисплей, който вече ще бъде с 12.2" или 12.6" диагонал. Припомняме ви, че оригиналният модел е с 10.8" екран с безрамков дизайн и резолюция от 2560х1600 пиксела. Няма да е изненадващо, ако Huawei увеличат разделителната способност и оборудват таблета с най-модерните видео и аудио технологии.

Компанията планира да продава конфигурации с 12.2" и 12.6" дисплеи, които ще се захранват от 5-нанометровия Kirin 9000 процесор. Високата производителност няма да е единственото предимство на архитектурата, която разполага и с по-бърз модем за 5G мрежи.

 

Oще от Digital: Популярността на смартфоните продължава да влияе на продажбите на компютри и таблети