Huawei ще покажат за първи път смартфоните Mate 20 и Mate 20 Pro на специално събитие, което ще се проведе на 16 октомври. Двата модела ще изострят конкуренцията и вероятно ще позволят на компанията да увеличи пазарния си дял за сметка на Apple и Samsung. Публикация в Twitter на Huawei Mobile потвърждава, че на тази дата ще видим още един смартфон, който ще е предназначен за любителите на игрите. Този модел ще се казва Huawei Mate 20X. 

 

Геймърският смартфон ще се рекламира със слоганите "Higher Intelligence" и "Ultimate Performance". Тук е момента да уточним, че Huawei Mate 20X ще е различно устройство от очаквания Huawei Mate 20 Porsche Design. Според непотвърдена информация Mate 20X ще разполага с огромен 7.2-инчов OLED дисплей с резолюция от 2240х1080 пиксела. Високата производителност ще се гарантирa от Kirin 980 процесор и 8GB RAM. Вградената памет ще варира между 128GB и 512GB.

 

На този етап това са всички детайли за техническите спецификации на Mate 20X. Акцентът върху игрите ще изисква специална система за охлаждане и допълнителни софтуерни решения, с които да извлечем максимума от любимите си игри. Все повече хора използват устройствата си с Android за гейминг и изглежда, че Huawei искат да се превърнат в лидер в този пазарен сегмент. Остава да разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на Mate 20X на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Най-полезните трикове в потребителския интерфейс EMUI на Huawei