Google вече стартираха ъпдейтите към Android Pie за смартфоните Pixel и в следващите седмици се очаква платформата да е достъпна и за другите производители. Huawei са една от компаниите, която ще се опита максимално бързо да започне да актуализира популярните си смартфони. Последните данни в интернет разкриват, че Huawei планират да покажат как изглежда потребителския интерфейс EMUI 9.0 по време на IFA 2018. Технологичното шоу ще се проведе между 31 август и 5 септември в Берлин. 

 

Новият интерфейс е базиран изцяло на Android 9.0 Pie и е много вероятно още след края на събитието да може да се инсталира от потребителите. Едва ли е изненадващо, че първите модели, които ще получат актуализацията са моделите Huawei P20, предаде mybroadband. Следващата вълна от ъпдейти ще обхване и представителите на серията Huawei Mate. Софтуерните инженери на компанията ще се постараят да изпреварят своите конкуренти в разпространяването на ъпдейтите към Android 9.0.

 

Mного е вероятно по време на IFA 2018 да научим и кои други смартфони на компанията ще могат да се възползват от пoдобренията в новата версия на операционната система. Първите модели, които ще бъдат актуализирани са устройствата оборудвани с Kirin 970 процесора. Все още не разполагаме с конкретна информация какви подобрения ни очакват в EMUI 9.0. По всичко личи, че ще трябва да се въоръжим с още търпение, за да научим какви са бъдещите планове на Huawei.

 

Oще от Digital: Как да получаваме по-бързо софтуерни ъпдейти на смартфоните Huawei и Honor