Вече ви информирахме кои смартфони на Huawei ще получат ъпдейт към EMUI 9.1 в България през август. Докато очакваме да стартират актуализациите научаваме интересни детайли за плановете на компанията. От Huawei вече потвърдиха, че възнамеряват да проведат тазгодишната си конференция с разработчиците в Songshan Lake, Dongguan между 9 и 11 август. Един от водещите акценти по време на "Huawei Developer Conference 2019" ще бъде новата версия на интерфейса им за смартфони.
 

Китайският производител актуализира своя уеб сайт с допълнителна информация за HDC 2019, която потвърждава, че ще видим за първи път EMUI 10 по време на събитието. Според данните един от слоганите, с които Huawei ще промотират новия си продукт гласи "Linking Things To The Future - Huawei EMUI 10". На този етап не разполагаме с официална информация за подобренията, които ще видим в EMUI 10. Въпреки това се очаква интерфейса да е базиран на изцяло различен дизайнерски език.

 

 

Трябва да отбележим също, че EMUI 10 ще е базиран на Android Q, което означава, че ще предложи много от функциите в новата платформа.  Актуализацията ще се отличава със "Smart Reply" функция, промени в "Quick Settings" панела, оптимизирана система за разширения, Wi-Fi споделяне с QR код, Dark Mode режим и др. Подобренията в софтуера ще гарантират едновременно по-бърза скорост на работа, както и по-ниска консумация на енергия, като много скоро ще разберем повече за възможностите на EMUI 10.

 

Още от Digital: Смартфоните Huawei и Honor ще получат Android Q веднага след Google Pixel