Huawei е една от най-влиятелните технологични компании със сериозно присъствие в множество продуктови категории. Компанията най-често предизвиква вниманието ни с атрактивната серия от смартфони с брандовете Huawei P Series и Huawei Mate. Успоредно с това Huawei става все по-влиятелно име сред смарт часовниците, фитнес тракерите, аудио слушалките и дори смарт телевизорите.

Търговските санкции на САЩ създадоха безпрецедентни проблеми за Huawei в мобилната индустрия. Всичко това принуди Huawei да започнат да инвестират в собствена операционна система с името HarmonyOS. Идеята е този софтуер да се превърна в интегрална част от бъдещата екосистема на компанията, която включва джаджи с различни размери.

В това число влизат умни часовници, фитнес гривни, рутери, смартфони, лаптопи, компютри, устройства с Интернет на нещата и дори автомобили. Операционната система ще има ключово значение за бъдещето на Huawei, като първите реални устройства с HarmonyOS 2.0 ще дебютират през 2021г.

Още преди края на настоящата година, обаче ни очакват още един интересен продукта на компанията.

 

 

 

След като Huawei разкриха какви са новите им предложения в сегмента на смарт дисплеите със своята Winter 2020 Smart Products разбираме повече и за серията MateBook. Според информация на HuaweiCentral само след дни ще видим ново устройство с бранда Huawei MateBook D. Премиерата ще стане факт на 25 декември.

Данните разкриват, че лаптопа ще се захранва от Intel процесори от десета конкуренция и ще бъде конфигуриран с NVIDIA GeForce MX450 видео карта и Full-Screen Dual Eye Protection система на дисплея. Настоящите модели от серията имат 14" и 15" екрани, като новият модел вероятно ще има сходен размер.

Все още знаем дали Huawei ще предложат версия на новия MateBook D, която има AMD Ryzen процесор. По този начин потребителите биха могли да имат по-разнообразни възможности за избор на хардуер в новите атрактивни предложение на компанията.

Предстоящата премиера на 25 декември означава, че тогава ще разберем и каква ще бъде цената на MateBook D с процесор от 11-та генерация на Intel.

 

Още от Digital: Как се промениха лаптопите през последните 10 години