Huawei вече има алтернатива на Android, а сега изглежда, че постепенно ще започне да предлага и алтернативи на някои от популярните услуги на Google. Сред тях ще е и Google Maps. Huawei подготвя да пусне конкурент на картите още през октомври, съобщава GizmoChina.

 

Услугата ще се казва Map Kit, като първоначално няма да се предлага на крайните потребители. Вместо това ще е софтуерен пакет, който ще позволи на разработчиците на приложения да го използват и да създават свои услуги с него. Услугата ще се разработва заедно с руската компания Yandex и американския сайт Booking Holdings.

 

Тя ще предлага услуги за локация в 150 държави, като ще са достъпни и 40 езика. Huawei ще използва и базовите станции на телекомите, които използват нейното оборудване, за да допълва сателитното позициониране. Map Kit ще предлага информация за трафика в реално време, а системата за навигация ще може дори да разпознава кога автомобилът сменя лентата на движение. Ще се поддържа и добавена реалност, казва още компанията.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за потребителския интерфейс Huawei EMUI 10