Изграждането на екосистема от приложения и услуги е водещ приоритет за Huawei в мобилната индустрия. Вече писахме, че компанията вече представи най-новата серия смартфони от висок клас Huawei Mate 40 Pro и сега работи на Huawei P50 Pro. Tърговските санкции срещу компанията обаче значително ограничават възможностите за нормални бизнес операции. Собствениците на Huawei устройства вече имат достъп до Huawei AppGallery. Това е онлайн портал, който представлява алтернатива на Google Play.

Китайският производител работи в тясно сътрудничество с огромна мрежа от разработчици по цял свят, които адаптират своя софтуер за устройствата на Huawei. Taка например Huawei вече замениха Google Maps с TomTom Go Navigation в App Gallery в началото на септември. Софтуерните инженери на компанията продължават да са доста активни в разширяването на каталога, който предлага магазина за приложения.

Huawei вече са готови подобрена версия на Petal Search, която е налична в 170 държави по цял свят и поддържа повече от 50 езика. Както името подсказва това е собствена търсачка, която освен текст е оптимизирана за разпознаване на снимки и гласови услуги, която ще замести Google Search в смартфоните на компанията.

 

 

Petal Search е подходящо да следите в реално време стойността на акциите на борсата или да получавате актуална прогноза за времето на началния екран, като Huawei постоянно предоставят нови функционалности.Всъщност това е само едно от новите приложения на китайския производител, тъй като потребителите вече могат да изтеглят Huawei Docs.

От компанията твърдят, че приложението може да работи с над 50 популярни формата и е интегрирано към другите софтуерни решения на Huawei. Teкстовият редактор е подходящ не само за потребителите в Китай, които нямат достъп до Google, но за всички останали, които използват екосистемата на компанията.

Желанието на Huawei да се конкурират с Gоogle и Microsoft в традиционни сфери като офис приложенията и търсенето в интернет e ключов елемент от стратегията за оцеляване в мобилната индустрия. Навигацията също попада в полезрението на компанията, която е разработила Huawei Maps, предоставящи карти за потребителите над 140 държави по цял свят и гласови нотификации на английски, френски и мандарин.

 

 

Още от Digital: Тест на Huawei Mate 40 Pro - Извит 88 градуса дисплей, мощен Kirin 9000 процесор и батерия с 66W зарядно