Вече ви информирахме, че Huawei P20, P20 Plus и P20 Lite ще бъдат представени на 27 март в Париж. Премиерата на устройствата се очаква да утвърди позициите на компанията в средния и високия ценови сегмент в пазара на смартфони. Китайският гигант възнамерява да увеличи броя на поръчките до дъщерното си дружество HiSilicon Technologies за доставката на мобилни процесори за бъдещите си смартфони. По този начин компанията ще се опита да се конкурира по-успешно с брандове като Qualcomm, MediaTek и Samsung.

 

Припомняме ви, че през изминалата година Huawei продадоха в световен мащаб повее от 153 млн. смартфона, което е доста впечатляващо постижение. Данните на анализаторите показват, че по-малко от 50% или около 70 млн. от устройствата са се захранвали от мобилни процесори на HiSilicon, предаде Digitimes. Oсновен акцент в стратегията им през 2018г. ще бъде увеличаването на тази стойност. В крайна сметка това ще позволи на Huawei да предлагат на потребителите по-мощни и достъпни устройства с Android.

 

 

HiSilicon Technologies увеличиха с 21% приходите си през календарната 2017., които вече достигат до $4.75 млрд. Този успех се дължи изцяло на популярността на смартфоните Huawei. Планираните по-високи инвестиции се очаква да разширят допълнително глобалното присъствие на двете компании в мобилната индустрия. Всички тези процеси ще изострят значително конкуренцията в пазара на смартфони особено през традиционно по-активната втората половина на 2018г.

 

Вижте Huawei е единствената компания, която печели от продажбата на смартфони, колкото Apple