Специфичната ситуация, в която е поставена компанията принуди Huawei да разработят алтернатива на Google Play Services с името Huawei HMS Core. По този начин китайският производител се надява ефективно да компенсира липсата на достъп до приложенията на Google. Huawei продължават да работят със своите партньори, за да създадат необходимата екосистема, която да стимулира продажбите на смартфони и да ги превърне в лидер в мобилната индустрия. Сега разбираме, че компанията вече e стартирала усилени тестове със собствена търсачка.

 

 

Приложението се казва Huawei Search и представлява директна алтернатива на търсачката на Google за бъдещите модели на Huawei. Собствениците на устройства на компанията ще могат бързо и лесно да откриват съдържание в интернет, както и да намират файловете, които съхраняват във вградената памет на смартфоните. На този етап приложението все още е в бета фаза на разработка и не е достъпно за всички потребители. Идеята е Huawei Search да е предварително инсталирано на новите им смартфони, които нямат достъп до Android през 2020г.

 

Предвидени са допълнителни функции, с които да контролирате работата на приложението и да избирате в кои други заглавия да може да търси. Все още не знаем дали Huawei използват собствени алгоритми за търсене или си партнират с друга външна платформа. Китайският производител планира да предложи алтернативна версия на всеки един софтуер, който предлага Google, включително Weather, Mail и Maps. Все още не знаем кога ще е готова финалната версия на новата търсачка за смартфони Huawei Search.

 

Още от Digital: Дигиталните услуги HMS на Huawei ще са много важни за бъдещите продажбите на смартфони