Вижте още видео ревюто на Huawei FreeBuds 4i - Аудио слушалки с шумопотискане, много добра батерия и цена под 150 лева

Здравословният начин на живот, проследяването на здравните показатели, движението и спорта да неща, които трябва да спазваме, ако искаме да имаме дълъг и безпроблемен живот. Ако преди години формулата на успеха беше просто най-общо казано – движи се и яж правилно, то в наши дни благодарение на технологиите, към тези важни стъпки могат да се добавят множество допълнителни.

Що се отнася до проследяването и детайлният мониторинг на правилното хранене, спорт и движение, днес имаме на помощ различни технологични устройства, като смарт часовници, фитнес тракери и дори смарт кантари. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви запознае именно с един от последните. Като той не е просто кантар, а машина с много разнообразни и полезни функции. Уважаеми дами и господа - Huawei Scale 3.

Huawei Scale 3 не е от тези кантари, които криете под кревата и вадите само, когато искате да се премерите с тях. Този е от моделите които идеално се вписват в дизайна на съвременният умен дом и дори го правят още по-интересен. В сравнение с предишното поколение на Smart Body Scale, при тройката дизайнът е още по-футуристичен и интересен.

 

 

Ако там имахме почти изцяло бяла лицева част, то тук вече има 4 метални кръга, които всъщност имат и своето функционално предназначение, но за него след малко. Като размери умният кантар на Huawei е направен така, че да може да побира всеки средностатистически крак со 48 номер. Не че няма да ви измери, ако сте с по-голям крак, но тогава пръстите ви ще стърчат, защото квадратният корпус е със страна 30см.

Долната част на кантара е направена от бял поликарбон и има 4 гумени крачета, който не му позволяват да се пързаля по равни повърхности и да драска паркета в стаята. Захранването става посредством 4 батерии ААА, които влизат в комплект и са ви достатъчни за между половин и една година, в зависимост от активността на експлоатацията. По корпуса на кантара няма никакви бутони за активация и настройка. Реално преди да стъпите на него, не виждате дисплея, който е скрит в предната част на стъкления корпус.

 

 

Усещането при стъпване е приятно и най-важното тази повърхност не се цапа и захабява след многократно стъпване, а от чисто хигиенна точка, почистването е много лесно. Казваме това, защото кантарът има функция сам да разпознава до няколко различни човека, които го използват, а за да се възползвате от всички функции, които предлага устройството, трябва да стъпвате върху него боси.

Ако искате просто да премерите теглото си, можете да го направите и с чорапи, но за всичко останало е нужен пряк допир на повърхността до кожата ви. Методът на работа се нарича биоимпендансен. По тази причина подобни специални устройства не се наричат просто кантар, а биоимпедансен анализатор.

Принципът на работа е следният. При допир на стъпалата ви, Huawei Scale 3 пуска в тялото много слаби електрически импулси и посредством тях, специален Huawei TruFit AI алгоритъм измерва съпротивлението на тъканите ви в различни части на организма. Така се получава детайлна информация от какво точно се състои тялото ви – мускули, мазнини, кости и вода.

За да видите подробно всички тези показатели, трябва да свържете Smart Scale 3 към смартфона си посредством фирменото приложение Huawei Health. Свързването става на безжичен принцип и е много лесно. Като свързването може да става както чрез Bluetooth, така и през Wi-Fi. Стъпете върху кантара, за да се активира, отворете приложението и кликнете върху бутона за добавяне на устройство. След слканиране, то ще се появи и просто свържете.

 

Сега информацията която получава биоимпедансният анализатор постоянно се синхронизира с приложението в смартфона ви. Huawei не ви ограничават да използвате Scale 3 само с техни смартфони. Приложението работи с всички Android и iOS смартфони.

Health приложението дава показатели в общо 11 категории - тегло, телесен индекс, мускулна маса, минерали, белтъци, средни изразходени калории и дори пулс. Именно благодарение на него, изчисленията и здравословният статус могат да се проследяват максимално прецизно. Кликвайки върху всеки отделен показател ,получавате подробна разбивка и съвети за подобряване на телесните си показатели.

 

 

Ако при обикновените кантари килограм към теглото се възприема като „Аууу надебелях“, то тук, благодарение на този детайлен анализ на тялото ви, можете да разберете дали този килограм е под формата на мазнини, на вода или пък на мускулна маса. Трите са коренно различни видове допълнителна маса.

 

 

Както вече споменахме, кантарът разпознава профила на всеки член на семейството и сам го разпознава при теглене. Ако инцидентно някой приятел ви е нагости и ви каже „Ейй, много яка джаджа – мога ли да я пробвам?“ Никакъв проблем, специалн оза такива ситуации Huawei са измислили специалният „Guest Mode“.