Аpple е компания, която обича да изненадва своите потребители. Технологичният гигант е допринесъл за много иновации през годините, но също и за някои по-странни хрумвания. Така например смартфоните iPhone продължават да нямат традиционните слотове за microSD карти, както и USB конкектори.

Екосистемата на Apple е различна от тази на Android, като премиерата на iPhone 12 стана факт преди няколко седмици. Освен подобренията в устройствата разбрахме още, че Аpple премахва зарядните устройства и EarPods слушалки от всички комплекти на iPhone.

Първоначалната реакция на потребителите и конкурентите на компанията беше негативна. Дни след премиерата на iPhone 12 ви съобщихме, че Samsung се пошегува с Apple заради липсата на слушалки и зарядно в комплекта на iPhone 12. Психологическата война между двата бранда продължи само няколко седмици.

Оказа се, че Samsung планират да заложат на идентична стратегия, тъй като смартфоните от серията Galaxy S21 няма да имат зарядно и слушалки в комплекта подобно на iPhone 12.

 

 

Този тренд изглежда ще обхване и стратегиите на другите водещи производители на смартфони в индустрията. Следващият бранд, който обмисля да възприеме идентичен подход е Huawei. Представителите на китайския производител вече обмислят възможността да премахнат зарядното от стартовите комплекти на бъдещите си устройства.

От AndroidHeadlines съобщават и за някои онлайн анкети, които Huawei са стартирали, за да проучат нагласите на своите клиенти. Единият от въпросите каква е предпочитана цена за безжични слушалки без допълнителен кабел за зареждане.

Съществува и анкета, която пита потребителите дали е необходимо да присъства USB Type-C кабел в аксесоарите на Huawei. Последният въпрос е дали премахването на USB Type-C кабела за зареждане ще се отрази на бъдещата им покупка.

Всичко това е ясна индикация, че компанията изглежда ще последва примера на своите най-големи конкуренти, като премахне зарядното от комплекта на бъдещите си устройства. В заключение ще отбележим, че все още няма официално потвърждение от Huawei за плановете им през 2021г.

 

Още от Digital: Ето за колко време ще се зареди батерията на Huawei Mate 40 Pro с бързото му 66W Super Charge зарядно