Huawei са изключително активни в глобалния пазар на смартфони от началото на годината досега и вече успяха да задминат Apple по продажби. Това означава, че китайският производител е изпреварен единствено от Samsung в мобилната индустрия. Анализаторите от Gartner публикуваха последния си доклад, който е свързан с представянето на компаниите през второто тримесечие на годината. Данните им потвърждават резултатите на IDC и разкриват, че Huawei са продали 49.8 млн. смартфона в периода между април и юни.

 

Tези цифри представляват ръст от 38.6%, в сравнение с предходното тримесечие и отреждат на компанията 13.3% дял в глобалния пазар на смартфони. Основният принос за резултатите на Huawei през този период имат атрактивните модели от серията Honor, които се радват на все по-голяма популярност сред потребителите. Имаме всички основания да очакваме Huawei да продължат да увеличат влиянието си в пазара на смартфони в месеците, които остават до края на годината, коментират специалистите от Gartner. 

 

 

В момента устройствата от серията Honor са налични в 70 държави и техния брой ще продължи да се увеличава заедно с продажбите им. Apple са регистрирали минимален ръст от 1% през второто тримесечие и вече се подготвят за премиерата на iPhone (2018) моделите. Ситуацията е още по-неприятна за Samsung, които трябва да се примирят с 12.6% спад в продажбите за периода април и юни. Корейският гигант е реализирал доставките на 72.3 млн, смартфона Galaxy, което е достатъчно да притежава дял от 19.3%. 

 

Още от Digital: Най-полезните трикове в потребителския интерфейс EMUI на Huawei