Huawei се утвърдиха като единствената компания, която може да се конкурира успешно със Samsung и Apple в пазара на смартфони. Китайският производител може да се похвали с добро представяне в мобилната индустрия през изминалата година. Въпреки сериозните ограничения провокирани от търговското ембарго от Huawei са регистрирали впечатляващи продажби в световен мащаб през 2019г. Официалните данни на компанията разкриват, че са доставили повече от 240 млн. смартфона през годината.

 

Това е впечатляващо постижение с оглед невъзможността да използват Android в новите си устройства, както и с оглед резултатите през 2018г. Припомняме ви, че преди години Huawei отчетоха 206 млн. продажби на смартфони в глобален мащаб, което е с поне 34 млн. броя по-ниска стойност, спрямо 2019г. Най-голям принос за това постижение има популярността на устройствата от "P" и "Mate" сериите на компанията. От Huawei твърдят, че продажбите им са се увеличили с над 50% през 2019г.

 

 

Китайският производител очаква приходите от продажби на смартфони да достигнат €110 млн. през изминалата календарна година. По този начин Huawei щe oтчетат ръст от 18% на годишна база. Основната цел за компанията е да се превърне в глобален лидер в пазара на смартфони в дългосрочен план. Ако Huawei успеят да възстановят нормалния си лиценз за приложенията и услугите на Google, както и за Android могат да изпреварят Samsung още до края на настоящата година.

 

Oще от Digital: Ето кои 14 смартфона на Huawei ще получат ъпдейт към EMUI 10 за Android 10