Tърговските санкции на американското правителство засегнаха сериозно последните флагмани на Huawei, но компянията все пак успя да преживее рекордна 2019 г. Китайският гигант e продал повече от 240 млн. смартфона и отчете най-високите си приходи и печалби досега. Въпреки това компанията продължава да реализира високи продажби на своите Huawei P30 Pro и Huawei Mate 30 Pro на световния пазар а сега разбираме, че за нова информация на phonearena.

 

Huawei разкри, че за периода от януари до декември 2019 г. са продадени 44 млн. броя  смартфони от серията „P“ и „Mate“. Това е около 53% ръст спрямо миналата година, когато бяха продадени значително по–малко смартфони от висок клас. По всичко изглежда, че серията Huawei P30 до голяма степен е отговорна за успеха на продажбите. Тя се оказа толкова популярна сред потребителите, че в рамките на оесм месеца бяха продадени над 20 млн. устройства.

 

Колкото и да е изненадващо невъзможността на собствениците на смартфоните да използват услугите на Google не попречи на Huawei да продадат и 12 млн. броя от Mate 30 Pro. Данните бяха потвърдени oще през декември. Амбициите и плановете на компанията през 2020г. са големи, остава да разберем какви нови продукти ни очакват. Естествено голям фактор в продажбите остава и китайският пазар. Преди няколко дни Huawei официално представи и новите си смартфони от висок клас P40 и P40 Pro, последният ще се продава в цяла Европа включително и България от 6 април.

 

Още от Digital: Най-интересните функции в смартфоните Huawei P40 и P40 Pro