Tърговските санкции на американското правителство засегнаха сериозно последните флагмани на Huawei. Въпреки това компанията продължава да реализира високи продажби на Huawei Mate 30 на световния пазар. Колкото и да е изненадващо невъзможността на собствениците на смартфоните да използват услугите на Google не попречи на Huawei да доставят 7 млн. броя на устройствата, предаде GizmoChina.

 

Данните бяха потвърдени oще през октомври, а сега разбираме, че продажбите на смартфоните вече са 12 млн. Преминаването на тази граница е сериозно постижение с оглед безпрецедентните ограничения, които бяха наложени на Huawei Mate 30. Не е изненадващо, че голяма част от продажбите са реализирани в Китай, където Google Mobile Services нямат толкова голямо значение за местните потребители.

 

 

Moжем да сме сигурни, че цифрата щеше да е много по-висока, ако Huawei Mate 30 моделите се продаваха свободно и в Европа. Компанията вече си постави за цел да достави 20 млн. устройства от серията и с оглед сегашните резултати най-вероятно ще я постигне скоро. Huawei вече работят над собствена алтернатива на Google Mobile Services с името Huawei HMS Core в случай, че санкциите продължат и през 2020г.

 

Oще от Digital: Huawei постави нов рекорд по проджаби със смартфона Mate 30 Pro