Huawei е телекомуникационен гигант с огромно влияние в световен мащаб. Въпреки проблемите с търговските санкции компанията продължава да има силни позиции. Производственият капацитет на Huawei не е ограничен единствено до смартфони, тъй като създават оборудване за 5G инфраструктура в редица държави. Амбициите на компанията да е фактор при автомобилите на китайския пазар също също са публичен факт.

Все пак сегмента на потребителска електроника е от изключително важно значение за Huawei. Китайският гигант предлага собствена серия от ултратънки лаптопи за бизнеса, както и таблети с безрамков дизайн, които са част от MateBook и MatePad сериите. Проблемите в пазара на смартфони карат компанията да пренасочи повече средства в разработката алтернативни устройства, за да продължи да генерира приходи.

 

 

По всичко личи, че таблетите и лаптопите ще продължат да присъстват силно в мобилната стратегия на Huawei. В интернет изтекоха данни, че компанията подготвя интересна промяна в наименованието на своите бъдещи устройства. Според ITHome вече са регистрирани търговските марки "NovaBook" и "NovaPad".

Изглежда, че Huawei искат да използват алтернативен брандинг на добре познатите серии MateBook и MatePad. Това не е първият път, в който името "Nova" се използва от хардуерни продукти на китайския производител, който патентова Huawei NovaBuds още в края на 2019г. Трябва да отбележим и Huawei nova серията смартфони, които вече се предлагат на пазара.

Все още няма официално потвърждение за плановете на Huawei да използват NovaBook и NovaPad брандинга в реални устройства.

 

Още от Digital: Смартфоните на Huawei ще започнат да получават ъпдейти към HarmonyOS през юни