Стратегията на Huawei в мобилната индустрия ще бъде силно обвързана с предстоящата премиера на смартфоните Mate 40. Голямото събитие ще се проведе през септември и обещава да изостри конкуренцията през последното тримесечие. Китайският производител няма да се ограничи единствени до Huawei Mate 40 и подготвя премиерата на още няколко атрактивни устройства.

Основен акцент по време на премиерата ще бъде и нов гъвкав смартфон, който вероятно ще се казва Huawei Mate X2. Компанията дори работи над нова технология, която ще намери място в дисплея на този модел. От Huawei вече са регистрирали на свое име две търговски марки пред Службата за патенти и интелектуална собственост на EC (EUIPO). 

Въпросните имена са MateDisplay и MateScreen, което е гаранция, че ще се използват от устройствата с бранда Huawei Mate. Eдиният от тези термини вероятно ще бъде индикация за новото поколение гъвкави дисплеи на компанията, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

Съществената разлика в Huawei Mate X2 ще е свързан с дисплея, който вече ще се сгъва навътре по подобие на Samsung Gaalxy Z Fold 2. Техническите спецификации не са потвърдени официално, но вероятно гъвкавия дисплей ще бъде покрит от безцветнo Colorless Polymide (CPI) покритие.

Припомняме ви, че Huawei Mate Xs, който видяхме в началото на годината има FullView дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120GHz. Aктуализираното устройство изглежда ще има екран, който ще се казва MateDisplay или MateScreen.

Няма да е изненадващо, ако компанията представи две различни версии на Mate X2. Предстоящата серия може да включва още няколко устройства и аксесоара, сред които премиум слушалките MateBuds и докинг станцията MateStation. Заедно с Huawei Mate 40 ще дебютира и смарт часовник, който също ще носи този бранд. 

Със сигурност ни очакват интересни събития около Huawei в следващите седмици и остава да разберем точно на коя дата ще е голямото Mate събитие.

 

Oще от Digital: Каква ще е разликата между Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro