Вече ви информирахме, че Huawei ще представят EMUI 10 на 9 август. Това ще бъде един от водещите акценти на тазгодишната HDC 2019 конференция на компанията с разработчиците. Мнозина също така очакват на събитието да разберем повече за интерфейса и премиерата на операционната система на Huawei. Китайското име на платформата ще е HongMeng OS, докато в Европа ще се казва Ark OS. Последните данни на mspoweruser разкриват за още една регистрация на компанията.

 

Според информацията от Huawei успешно са регистрирали на свое име търговската марка "Harmony" пред Службата на ЕС за интелектуална собственост (ЕUIPO). В описанието свързано с подадената документация изрично се посочва, че името ще бъде използвано от мобилна операционна система. Любопитното е, че "Harmony" ще е предназначена за работа, както със смартфони, така и с компютри. Регистрацията датира от 12 юли 2019г., което означава, че е извършена само преди броени дни.

 

 

Концепцията съвпада с плановете на Huawei да разработят една платформа, която може да оперира с разнообразни устройства. В това число влизат смартфони, компютри, рутери, смарт джаджи, центрове за данни и дори автомобили. Премиерата на подобна операционна система ще я превърне едновременно в конкурент на Android и Windows. Предстоящото събитие HDC 2019, което започва на 9 август е подходяща възможност да видим за първи път как ще изглежда софтуера.

 

Още от Digital: Google срещу Huawei - защо Android може да се окаже големият губещ