Aмбициозната стратегия на Huawei е свързана с разработката на множество технологии и устройства от различни продуктови категории. През последните години водещия приоритет за китайския производител бяха смартфоните. Разработката на HarmonyOS, която ще бъде оптимизирана още за IoT джаджи, лаптопи, рутери и дори автомобили обещава да промени ситуацията.

Huawei също така активно проявяват интерес към разработката на безпилотни летателни апарати, включително и дронове. Huawei вече притежават няколко интересни патента на Unmanned Aerial Vehicle (UAV), от които разбираме повече за конкретните им планове. Инженерите на китайския производител работят над интелигентна система за контрол на UAV, която използва изкуствен интелект. 

По този начин ще се следят в реално време полетите и показателите на множество дронове, за да се гарантира тяхната безопасност. Системата включва няколко отделни модула и централна конзола за управление на машините. Следенето и анализирането на показателите на полетите ще се извършва от софтуер с изкуствен интелект, информира GizmoChina.

 

 

Специализиран хардуер ще обработва информацията и ще я пренасочва за анализ към допълнителни модули. които ще предприемат необходимите действия. Невронна мрежа с AI алгоритми ше извършва стотици изчисления в секунда, за да знае къде се намира в пространството всеки един летателен апарат. 

За да постигнат този ефект от Huawei ще оборудват дроновете със специализирани AI процесори. Концепцията е доста любопитна и може да се възприеме като доказателство за сериозните планове на Huawei в тази пазарна ниша. Дроновете могат да са полезни за много неща, включително доставка на стоки и видеонаблюдение.

 

Още от Digital: Дроновете ще заимстват технология за ориентиране от прилепите