Google Tango е атрактивна платформа с добавена реалност, чиято цел е да промени начина, по който си взаимодействаме със заобикалящата ни среда. В момента Lenovo Phab2 Pro и Asus ZenFone AR са единствените смартфони, които се възползват от нейните предимства. Анализаторите очакват техния брой да продължи да се увеличава с месеците, които остават до края на годината. Третият най-голям производител на смартфони в света, а именно Huawei също проявяват интерес към Google Tango. 

 

Все още е твърде рано да говорим за техническите спецификации на първия смартфон на компанията с платформата за добавена реалност на Google, предаде AndroidHeadlines. Премиерата на още едно устройство с технологията Tango ще предостави още повече възможности за избор на потребителите. В момента има 36 мобилни приложения в Google Play, които са оптимизирани за добавена реалност. 

 

Moжем да сме сигурни, че камерите ще са една от най-интересните характеристики на първия смартфон с Google Tango на китайския производител. Huawei вече си партнират с Leica и ще е интересно да видим дали това сътрудничество ще обхване предстоящия модел. Предстои да разберем как компанията ще се опита да диференцира своя смартфон от другите конкурентни предложения на пазара. По всичко личи, че Google Tango става все по-атрактивна платформа за производителите.

 

Вижте какво е Google Tango и как работи