Китайският производител е лидер при смартфоните и има все по-силно присъствие сред умните часовници. Huawei също така предлагат собствена серия лаптопи, с които конкурира MacBook и проявява все по-сериозен интерес към още един пазарен сегмент. 

От компанията са регистрирали на свое име патент, разкриващ желанието им да представят смарт очила. Въпросното устройство ще има изчистен дизайн и уеб камера вградена в рамката. Идеята на Huawei е този сензор да се прибира в корпуса и да се показва, само когато искате да снимате. 

Концепцията наподобява изскачащите селфи камери, които предлагат някои смартфони на производителите. В конкретния случай самия обектив ще бъде позициониран в лявата част на рамката върху специален въртящ механизъм. 

По този начин камерата на смарт очилата ще може да се завърта свободно на 360 градуса и ще ви позволи да правите вълнуващи панорамни снимки на заобикалящото ви пространство. Вграждането на камерата в рамката може да е подходящо и за приложения с добавена реалност.

 

 

Потребителите ще могат да управлят камерата от специален интерфейс, който се възпроизвежда пред самите стъкла. Huawei ще предложат три специални режима на работа на подвижната камера, съобщава AndroidHeadlines.

Предвидена е още възможност да контролирате посоката на въртене, както и позицията на самата камера. Визията ще наподобява стандартни очила, което е причината за изскачащата камера. Ако не снимате какво се случва около вас, камерата ще стои прибрана в корпуса.

Все още се експериментира с няколко различни прототипи, които да предложат на потребителите най-доброто съчение между дизайн, функционалност и цена. Концепцията за подобен аксесоар, който изглежда като слънчеви очила, но предлага много повече възможности не е нова. 

Устройствата в този сегмент са твърде скъпи, като повечето компании се нуждаят от време, за да извлекат пълния потенциал от тези устройства. Huawei изглежда искат да предложат нещо различно и иновативно, с което да изпреварят конкурентите си в тази нова пазарна ниша.

 

Още от Digital: Учени откриха как смарт очилата да стриймват видео без да се изразходва батерията