Huawei се утвърдиха като втория най-голям производител на смартфони след Samsung и очакват още по-успешна година през 2018г. Инженерите на китайския гигант вече експериментират с идеята да създадат устройство, което е оборудвано с гъвкав дисплей. Huawei патентоваха на свое име иновативен метод за създаването на подобен модел пред Световната организация за интелектуална собственост. Визията наподобява начина, по който изглеждат книгите със специален механизъм в средата на гъвкавия дисплей, информира AndroidHeadlines.

 

Концепцията се различава значително от другите подобни прототипи, които сме виждали досега. Иновативният смартфон е изграден от мека носеща конструкция, като механизма извършващ сгъването не е от метал, а от друг по-лек материал. Това е само една от идеите, тъй като Huawei експериментират с няколко различни дизайна на гъвкави смартфони. Много компании проявяват интерес към тази иновация, но все още съществуват технологични проблеми, които възпрепятстват появата на подобни устройства на пазара. 

 

Китайският производител ще се опита да изпревари конкурентите си, като отстрани всички дефекти и превърне този впечатляващ дизайн в реалност. Huawei вече инвестират солидни ресурси в производството и тестването на смартфони с гъвкави дисплеи. Трябва да отбележим, че едва ли първия подобен продукт на пазара ще е факт през настоящата година. Необходимо е повече време, за да се изпипат всички хардуерни компоненти. Времето ще покаже дали Huawei ще изпреварят своите конкуренти в този нов сегмент.

 

Още от Digital: Пет неща, които трябва да знаем за гъвкавите дисплеи