Huawei са един от най-големите производители на смарт часовници и се радват на голяма популярност на своите модели с бранда Watch GT. Последното устройство от висок клас от тази серия, което видяхме е Huawei Watch GT 2e

Tрябва да отбележим също, че компанията вече предлага и умни часовници с името "Honor Watch" и по всичко личи, че скоро ще видим премиерата на още една серия на Huawei в тази пазарна ниша. Оказва се, че китайският производител вече е патентовал на свое име търговската марка "Mate Watch". 

Най-вероятно Huawei иска да разнообрази портфолиото си от смарт часовници с премиерата на допълнителен бранд, който взаимства името на популярните им смартфони. Първоначално Huawei Mate бранда се използваше единствено за премиум устройства. След това, обаче вече видяхме ултратънки лаптопи с името MateBook, както и таблетите MatePad. 

Изглежда, че умните часовници ще бъдат следващата сфера, в която компанията ще опита да разшири влиянието си като заложи на марката "Huawei Mate". 

 

 

Документите свързани с патента не разкриват никакви детайли за техническите спецификации на предстоящото устройство. Самият факт, че се подготвя представянето на часовник с името Huawei Mate Watch вероятно е гаранция, че това ще се случи заедно с премиерата на Huawei Mate 40

Aко всичко върви по план тази серия от смартфони ще бъде показана за първи път в началото на октомври. Това вероятно ще видим и първия часовник Mate Watch. Все още е рано да твърдим дали новата серия ще замести настоящия Watch GT или двата бранда ще продължат да съществуват самостоятелно.

Със сигурност, обаче Huawei възнамеряват да имат още по-сериозно присъствие при умните часовници и да разширят влиянието си за сметка на своите конкуренти. Тепърва ще разбираме повече за Mate Watch, който вероятно отново ще предложи впечатляващ живот на батерията, както настоящите предложения на Huawei.

В заключение ще отбележим, че Mate 40 се очаква да използва 5-нанометровия Kirin 1000 процесор и да работи с нова версия на EMUI, която е базирана на Android 11.

 

Още от Digital: Huawei отново отваря своя Център за обслужване на клиенти в София, но ще предлага и услугата „От врата до врата“