Китайският производител е силно засегнат от търсговските санкции на американското правителство. Въпреки множеството ограничения, обаче Huawei не са се отказали да създават впечатляващи устройства. От компанията проявяват сериозен интерес към гъвкавите смартфони и подготвят нов модел, който ще използва класическия Clamshell дизайн.

По този начин Huawei ще опитат да се конкурират по-успешно със Samsung и популярните представители на Galaxy Z Flip серията. Няколко изображения разкриват и какво да очакваме от първото устройство на Huawei, което има подобна визия. Дизайнерите на Huawei са се погрижили да създадaт изцяло нов механизъм на сгъване, който допринася и за елегантният вид.

 

 

Техническите спецификации не са известни, както и името, с което ще бъде представен гъвкавия смартфон. Потребителите ще могат да избират няколко различни цвята, съобразно личния си вкус. Задният корпус може да включва и допълнителен екран за нотификации и полезна информация, съобщава GizChina.

Премиерата на устройството вероятно ще стане факт през първите седмици на новата година. При всички положения конкуренцията в тази пазарна ниша ще продължи да се задълбочава през следващите месеци. Samsung вече работят над четвърта генерация на Galaxy Z  серията и всяко поколение предлага впечатляващи иновации.

Скоро вероятно ще научим повече детайли за спецификациите на новия гъвкав смартфон на Huawei.

 

Oще от Digital: Кои са най-големите играчи в пазара на гъвкави смартфони