Huawei вече регистирраха рекордни продажби на смартфони през настоящата година и също така не крият интереса си към световния пазар на таблети. Китайският производител работи над ново устройство в премиум сегмента, което ще се казва Huawei MatePad Pro. Oт Huawei публикуваха и кратко видео в YouTube, което ни показва дизайна и на какво е способен новият им таблет. Официалната премиера в Китай вероятно ще е на 25 ноември, предаде gsmarena.

 

 

Tогава ще разберем и повече детайли за цената и европейската премиера на Huawei MatePad Pro. Устройството има голям дисплей с малък отвор за селфи камерата в горната част. Няма данни за големината и резолюцията. Видеото също така потвърждава наличието на две камери в задната част. Новият таблет ще е оптимизиран за работа с M-Pen стилусите и ще може да се използва с допълнителна клавитура, която се прикача към него с магнит.

 

;

 

Няма да е изненадващо, ако Huawei MatePad Pro е захранва от Kirin 990 процесор, който има поне 6GB RAM. Операционната система ще е Android 10. Таблетът ще предлага опция за 40W бързо зареждане.  В момента не разполагаме с други детайли за хардуера на устройството. Само след броени дни по време на официалната премиера за Китай ще научим много повече детайли за предстоящия конкурент на iPad Pro, който разрабтоват от Huawei.

 

 

Oще от Digital: Huawei изпревари Samsung и вече са вторият най-голям производител на таблети в света