Huawei проявяват голям интерес към устройствата с гъвкави дисплеи. Феновете очакват с нетърпение да видят наследника на иновативния Huawei Mate Xs. Tова не е единственият гъвкав смартфон, над който работи китайския производител. Данни от документи в China National Intellectual Property Office разкрива, че Huawei могат да представят собствен конкурент на Samsung Galaxy Z Flip.

Устройствата с класическия "Clamshell" се възприемат доста положително от потребителите и Huawei закономерно искат да се възползват от този тренд. Премиерата на гъвкав смартфон с този дизайн няма да е изненадващо решение, тъй като ще разнообразни портфолиото на компанията в този сегмент. Досега Huawei се фокусира основно върху моделите, които се разгъват и се превръщат в таблети.

Подходящ пример за тази стратегия е Huawei Mate Xs. В същото време Clamshell дизайна предлага съвсем различна концепция. Смартфоните от този тип наподобяват телефоните от миналото и позволяват да ги сгънете и лесно носите в джоба на дънките или ризата.

 

 

Във външната страна има втори екран, на който можете да виждате нотификации от приложения и входящи обаждания. Motorola Razr (2019) демонстрира нагледно, че този дизайн продължава да е атрактивен за потребителите, което доведе до премиерата на Samsung Galaxy Z Flip.

По всичко личи, че другият голям производител на смартфони ще последва своите конкуренти със собственo "Clamshell" устройство. Концепцията на Huawei предвижда интеграцията на много по-голям външен дисплей от Galaxy Z Flip. По този начин освен за уведомления ще може да използвате екрана като визьор за правене на селифита.

Техническите спецификации не са известни, като премиерата вероятно ще е през следващата година.

 

Още от Digital: Бъдещите гъвкави смартфони на Huawei и Xiaomi ще използват дисплеи с ултратънки стъкла