Huawei вече разкриха повече детайли за технологията SuperCharge 2.0 в началото на октомври. Това се случи по време на премиерата на Mate 20 Pro, който е първият смартфон оптимизиран за този стандарт. Собствениците на устройствата могат да използват мощен 40W адаптер, за да заредят 4200mAh батерия от 0 до 70% за около 30 минути. Впечатляващите възможности на SuperCharge 2.0 закономерно повдигнаха въпроса дали и потребителите, които имат други смартфони на компанията ще могат да се възползват от технологията. 

 

Добрата новина е, че отговора е положителен, тъй като документ публикуван от ChargerLab разкрива, че се работи над версия на 40W зарядно за моделите от средния клас. За разлика от възможностите на Huawei Mate 20 Pro, обаче този аксесоар ще има мощност от 20W. Предстоящото зарядно използва съвсем различен протокол от предходната версия. По този начин вместо да осигурява 10V/4A и обща мощност от 40W ще гарантира 10V/2A при 20W. Oфициалната премиера ще е през 2019г., но все още няма данни кога ще се случи това.

 

 

Поддържането на функция за бързо зареждане на смартфоните им от средния клас ще ги превърне в още по-атрактивен избор за самите потребители. Няма да е изненадващо, ако Huawei представят нов смартфон, с който да анонсират 20W зарядно. При всички положения това е полезна функция, която ще улесни още повече собствениците на устройства на компанията. Скоро ще научим повече детайли за плановете на китайския гигант в мобилната индустрия през 2019г.

 

Oще от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони