Huawei винаги са имали имиджа на иновативна кампания с внушителен финансов ресурс. Проблемите с американските санкции не успяха да променят облика на компанията. Въпреки сериозните ограничения Huawei реализираха продажбите на 200 млн. смартфона през изминалата година. Разработката на HarmonyOS, която трябва да наследи Android също продължава с интензивни темпове.

Китайският производител ще се фокусира върху 5G смартфоните и новите технологии в опит да редуцират максимално последствията от търговското ембарго през 2021г. Следващият премиум модел на компанията е Huawei P50, който очакваме през март. Teхнологиите за бързо зареждане са интересна иновация, набираща все по-голяма популярност сред потребителите.

От Huawei обръщат специално внимание на тази функционалност и работят над ново зарядно устройство, което поддържа 20V / 6,75A бързо зареждане със 135W. Информацията е публикувана от DigitalChatStation, който е активен блогър разкриващ детайли за предстоящи продукти на китайските производители.

Toзи аксесоар сега попадна и в базата данни китайския регулатор 3C който дава финално одобрение за продажбите им на пазара.

 

 

Самият модел на зарядното устройство е HW-200675CPO и е произведено от Dongguan Aohai Technology за Huawei. Интересното е, че е предвидена поддръжка за шест различни нива на мощност 15W, 27W, 60W, 75W, 94W, които са стандартни, както и да работи на 135W.

В момента най-мощният продукт в тази категория на компанията е Super Fast Charge зарядно с мощност от 65W. Въпросният аксесоар е оптимизиран за QC2.0, FCP, SCP, SSCP (10V / 4A) и други протоколи за бързо зареждане. В това число влизат и формати с фискирано напрежение като фиксирано напрежение като 5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3.25A.

Конкурентни производители като Xiaomi  iQOO предлагат няколко модела, които използват 120W зарядни. Преминаването към 135W технология за бързо зареждане може да спечели важно предимство на Huawei в тази ключова функционалност на смартфоните. Можем да очакваме Huawei P50 да бъдат първите устройства със 135W зарядни на компанията.

 

Още от Digital: Ето за колко време ще се зареди батерията на Huawei Mate 40 Pro с бързото му 66W Super Charge зарядно