Изглежда, че и Huawei се присъединява сред компаниите, които разработват сови гласов асистент. Според TechCrunch компанията е създала екип с над 100 души, които усилено работят по проекта за създаване на конкурент на Google Asistant, Siri, Alexa и Cortana.

 

За сега няма много информация за възможностите на асистента на Huawei. Обикновено всяка компания търси малко по-различен фокус на своя асистент, за да го отличи от останалите. Според Bloomberg първоначално асистентът ще е наличен само за потребителите в Китай. Устройствата на Huawei за останалите пазари ще продължат да използват Google Assistant и Amazon Alexa.

 

Това не е единственият проект на Huawei, който е свързан с изксутвен интелект. През есента на милата година компанията обяви, че е сключила партньорство с Универитета на Калифорния Бъркли и ще инвестира допълнително в разработката на на изкуствен интелект, обработка на езици, машинно обучение, компютърно зрение. И тези проекти в краткосрочен план са насочени изцяло към пазара в Китай.

 

Още от Digital: Новите смартфони на Huawei ще имат впечатляващи цветове