Китайският производител изпрати една от най-трудните години в своята история. Търговските санкции на американското правителство поставиха редица въпроси с бъдещето на Huawei в индустрията. Ситуацията ще продължи да бъде доста напрегната и през 2021г., но въпреки проблемите се работи активно над нови продукти и технологии.

Безпрецедентната ситуация дори принуди Huawei да продадат своя бизнес с Honor смартфони. По този начин компанията се надява да подсигури по-добро бъдеще за този бранд. Ако всичко върви по план следващият флагман ще дебютира през март 2020г. Както се очаква Huawei P50 ще предложи още по-добър дизайн, впечатляващи камери и мощен хардуер. 

Специалистите на Huawei експериментират с различни начини, по които да подобрят смартфоните. Един от последните патенти на китайския гигант разкрива желанието им да покажат устройство, коетo има селфи камера вградена в екрана. Данните бяха публикувани от LetsGoDigital и са генерирани от документи на Huawei подадени от компанията до  CNIPA (China National Intellectual Property Administration.

 

 

Информацията включва няколко скици на смартфона, от които разбираме за още една интересна характеристика освен вградената в дисплея камера. Прави впечатление, че в горната част на екрана има миниатюрна рамка, която може да показва полезни данни и нотификации. Така например може да видите статуса на батерията, актуалния част и силата на обхвата в тънкия модул в корпуса над дисплея.

Прехвърлянето на информацията в самата рамка ще предостави повече пространство за гледане на мултимедия, снимки и забавление с игри. В този случай данните показани в горната част ще останат видими независимо какво други съдържание консумирате. По този начин ще виждате във всеки един момент колко е часа и колко батерия остава преди да се наложи да заредите. 

Няма да е нужно дори да излизате от съответното приложение на смартфона. В задната част има голям камера модул, в който са позиционирани четири сензора. Резолюцията все още не известна, както и детайли за другите технически спецификации на интересния модел.

 

Още от Digital: Huawei е генерирала по $35 млн. печалба на ден през първата половина на 2020г.