Само преди дни ви информирахме, че Motorola Razr (2019) с гъвкав дисплей ще се продава от 9 януари за $1500. Новото устройство представлява модерна версия на легендарния модел и привлича вниманието с атрактивния си дизайн. Motorola се надяват с Razr (2019) да вдъхнат живот на класическия "Clamshell" форм фактор, който бе изключително популярен преди появата на смартфоните. Няма как да не ви направи впечатление, че Motorola Razr (2019) изглежда различно от другите устройства с гъвкави дисплеи, които сме виждали досега.

 

 

Причината е, че този модел за разлика своите конкуренти може да се сгъва и така да придобива още по-компактни размери. По този начин Motorola Razr (2019) е много по-удобен за работа с една ръка или прибиране в джоба от смартфони като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold, където целта е да имат по-големи дисплеи. Изглежда, че този дизайн привлича вниманието на другите водещи компании, които вероятно ще представят собствени конкуренти на Motorola Razr (2019). Huawei също са патентовали смартфон с подобна визия.

 

 

Китайският производител е патентовал на свое име дизайна на смартфон, който има издължено тяло и ултратънки рамки в краищата, съобщава PhoneArena Устройството се сгъва и прибира в средата, по същия начин, както Motorola Razr (2019) и ще предложи селфи камери вградени в самия дисплей. В задната част виждаме три обектива, които са разположени вертикално и са допълнени от LED светкавица. Бутоните за включване и управление на звука са позиционирани в рамката.

 

 

Oще от Digital: Защо гъвкавите дисплеи ще направят камерите на смартфоните по-добри