Китайският производител фокусира изцяло стратегията си върху премиерата на Huawei Matе 40 в опит да компенсира негативното влияние на ембаргото наложено от САЩ. Въпреки негативните прогнози на някои анализатори Huawei успяха да доставят достатъчно компоненти, включително и 5-нанометровия Kirin 9000, за да ни предложат отново впечатляващо качество.

Няма никакво съмнение, че най-интересния смартфон е Huawei Mate 40 Pro. Впечатляващото устройство привлича внимание с елегантния дизайн, 6.8-инчовия OLED дисплей с резолюция от 2772х1344 пиксела при съотношение на екрана от 19.5:9. Извитите краища на екрана и поддръжката на HDR 10 ще гарантират максимално реалистична картина при гледане на мултимедия и работа с приложения.

Иновативните технологии на компанията вече гарантираха, че Huawei Mate 40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark. В задната част са разположение три сензора, като основната камера е с 50-мегапикселова резолюция с f/1.9 и лазерна система за автофокус. Вторият сензор е с перископски дизайн и 12МР резолюция и се отличава с петкратно оптично приближение и f/3.4.

Смартфонът има и 20-мегапикселов UlraWide сензор с Leica оптика.

 

 

Тези характеристики превръщат Huawei Mate 40 Pro в оптимално решение за любителите на мобилната фотография. Новият флагман тепърва ще оказва влияние върху финансовите резултати на китайския производител.

Докато очакваме това да се случи разбираме, че агресивните санкции на САЩ не са се отразили сериозно на бизнеса на Huawei, които отчитат 9.9% ръст в приходите за третото тримесечие на годината. Нетната оперативна печалба за периода е 8%, което на практика оправдава първоначалните прогнози на анализаторите.

Гъвкавият бизнес модел на Huawei е инвестициите в облачна инфраструктура, 5G мрежи и изкуствен интелект позволяват на китайския гигант да остане независим от политиката на САЩ.

Премиерата на смартфоните с бранда Mate 40 ще позволят на компанията да генерира още по-висока печалба през последното тримесечие и да продължи да се утвърждава като световен лидер в индустрията. Водещ приоритет за Huawei ще продължи да бъде  HarmonyOS и изграждането на алтернативна екосистема от дигитални услуги, които да се превърнат в дългосрочен заместител на Android.

 

Oще от Digital: Новите смартфони от серията Huawei Mate 40 бяха изкупени за 28 секунди