Вече ви информирахме, че Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще се продават в Европа от ноември. Няма никакво съмнение, че това са двата най-добри смартфона произвеждани от компанията досега. Моделите се радват на впечатляваща популярност на китайския пазар, въпреки липсата на достъп до приложенията в Google Play. Докато очакваме да стартират официално продажбите на Mate 30 в Европа разбираме за  интересно постижение на Huawei, които стартираха предварителните регистрации в Китай преди десетина дни.

 

Компанията сега официално потвърди, че наличния инвентар от 100 хил. бройки на смартфоните са били продадени за една минута. Това е комбинирана цифра на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro, които предлагат поддръжка на 5G технологията. Следващата интензивна продажба, която е планирана от Huawei ще стане факт на 5 ноември. Някои от потребителите ще получат като подарък новия часовник Huawei Watch GT2, аудио слушалки Freebuds 3 или таблета Huawei MediaPad 6.

 

 

Добре е да знаете, че версиите на флагманите с 5G се продават в два цвята, които не са налични при стандартните модели. Това са "Vegan Leather Orange" и "Vegan Leather Green", предаде gsmarena. Бързата скорост се гарантира от 7-нанометровия процесор Huawei Kirin 990, а дългия живот от 4200mAh/4250mAh батерии с опция за 40W бързо зареждане. Все пак големият въпрос, който остава е дали европейските потребители ще проявят интерес към Huawei Mate 30 и  Huawei Mate 30 Pro.

 

Още от Digital: Шефът на Huawei очаква над 20 млн. продажби на смартфоните Mate 30