Huawei компания която през годините ни е представяла какви ли не Smart устройства, като в основата несъмнено стоят топ моделите ѝ смартфони. Освен тях обаче Huawei имат още таблети, часовници, фитнес тракери, супер бързи лаптопи и какви ли още не джаджи. 

Да не забрави - дори Smart кантар, който ви позволява чрез Huawei Health приложението на смартфона си да проследявате здравословният си спортен начин на живот. Освен смартфон, който почти всеки човек притежава, има още едно друго технологично устройство, което доказано присъства в почти всеки дом и това е телевизорът.

 

 

Още през миналата година, чрез Honor Vision и Huawei Vision Smart TV, китайският технологичен гигант се присъедини и в тази продуктова ниша. Като устройства бяха характерни с това. че имаха своя собствена операционна система Hongmeng. 

Днес обаче моделната гама от Smart телевизори на Huawei се увеличи с още един представител. Huawei Vision Smart TV X65 е първият OLED 4K телевизор на бранда и както подсказва и самото му наименование е с огромна 65-инчова зрителна площ. Моделът е с изключително елегантен дизайн и тялото му е дебело едва 24.9мм, като рамка около екрана почти напълно липсва. 

Освен със собствена операционна система, Smart TV X65 може да се похвали и с персонално разработен процесор в лицето на HiSilicon Honghu 898. Той изграден на база на специални многоканални сензори, благодарение на които може да регулира цвета и скоростта на екрана максимално прецизно.

 


 
Картината се саморегулира спрямо заобикалящата телевизора светлина и така дори към телевизора да грее слънце, отново ще имаме плътно и наситено черно. Като в същото време цветовете остават реалистични, без изкуствено напудряне. В характеристиките на Huawei Smart TV X65 откриваме, че дисплеят му сертифициран за максимален комфорта на очите от немския TUV Rheinland. Това означава, че Smart TV X65 е първият в света толкова голям телевизор, който притежава въпросния сертификат.

Huawei Smart TV X65 е мултифункционално Smart устройство и не изпълнява само функциите на телевизор. Ако при други умни телевизор до този момент или сме нямали изобщо, или ако сме имали вградена камера, то тя е била с доста копромисно качество. 

При телевизора на Huawei имаме модул с 24MP ултра широкоъгълна камера с AI изкуствен интелект. Тя има самостоятелно HiSilicon двойно NPU+4T.  Камерата има поддръжка на разпознаване на жестови команди, благодарение на което нямате нужда от дистанционно. Макар че имате такова в комплект с телевизора и то изглежда доста добре.

 

 

В телевизора има вградени общо 14 високоговорителя, които му предоставят 5.1-канална съраунд система на озвучение. Посредством специални алгоритми, телевизорът изпраща звукови вълни с говорителите, и последствие ги долавя с вградените микрофони, за да може да локализира стените и предметите в стаята в която е поставен. Така последствие софтуерът му прави най-добрите настройки на звука, спрямо стаята. Цената на премиерният Huawei Smart TV X65 е 3522 долара.

Още от Digital.bg: Huawei разкри защо смартфоните P40 и P40 Pro не използват 120Hz честота на опресняване на дисплея