Huawei вече представиха интерфейса EMUI 10 и също така потвърдиха, че ще ъпдейнтат към него двуцифрен брой смартфони, които се продават на световния пазар. Това е възможно благодарение на сделка с Google, която им позволява да преодолеят търговските санкции на САЩ. Новият интерфейс е базиран на визията на Android 10 и ще се разпространява като OTA ъпдейт.

 

Първите смартфони от предстоящия списък, които ще получат ЕМUI 10 са Huawei Mate 20 и Huawei P30, което ще се случи до края на месеца. В кратки срокове след това започват актуализациите за всички съвместими модели на компанията. Настоящата селекция включва точно 22 устройства, като Huawei ще добавят на по-късен етап и други смартфони, които ще получат EMUI 10.

 

Eто и пълният списък, съобщава gsmarena:


Huawei P30 Pro
Huawei P30
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 X
Huawei nova 5T
Huawei Mate 20 RS Porsche Design
Huawei Mate 20 X 5G
Huawei P30 Lite
Huawei nova 4e
Huawei P20
Huawei P20 Pro
Huawei Mate 10
Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Porsche Design
Huawei Mate RS Porsche Design
Huawei Mate 20 Lite
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart+ 2019
Huawei P Smart Pro
Huawei P Smart Z
Huawei nova 4

 

Всички гореизброени устройства са модели, които се продават извън китайския пазар. EMUI 10 предлага редица подобрения свързани с иконите, анимациите и скоростта. Потребителите ще могат да се възползват от предимствата на системния "Dark Mode" режим, както и на последната версия на софтуера GPU Turbo.

 

Oще от DIgital: Huawei потвърдиха, че над 1 млн. устройства използват EMUI 10