Вече ви информирахме как Google разкри пред Rеuters, че Huawei Mate 30 няма да получи лиценз за Android. Въпреки това компанията няма никакво намерение да отлага премиерата на дългоочаквания флагман. Huawei дори потвърдиха появилите се спекулации, че представянето на смартфона ще стане факт на 19 септември. Нова публикация в Twittter разкрива, че именно тогава ще е премиерата на Mate 30. Събитието ще се проведе в Мюнхен под слогана "Rethink Possibilities".

 

Краткото тиизър видео също така акцентира върху камерите, които се очаква да бъдат едно от най-сериозните подобрения в Huawei Mate 30. Разбира се големият въпрос остава с какъв софтуер ще работи устройството. Ако Google не позволят на компанията да използва Android това вероятно означава, че Mate 30 ще е базиран на новата им операционна система, която се казва Harmony OS. Остава и възможността Huawei да договорят временен лиценз за платформата.

 

 

Голямото предимство на Android са добре познатия интерфейс и разнообразната колекция от мобилни приложения в Google Play. Припомняме ви, че  Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще се захранват от Kirin 990 процесор, който ще бъде представен след дни на IFA 2019. В задната част ни очакват впечатляващи четири камери позиционирани в квадратна подредба. Смартфоните ще имат "Waterfall" дисплеи с извивки в краищата, които допълнят елегантната визия.

 

Oще от Digital: Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще имат 4200mAh и 4500mAh батерии