Водещите производители на смартфони залагат или на изрязани дисплеи с прорези в горната част или с малки отвори върху екрана, където се вграждат селфи камерите. Работи се над идеята целия екран да бъде превърнат в интерактивна повърхност и сензорите да бъдат разположени зад самите панели на смартфоните.

Технологията все още не е достатъчно добра, за да намери място в реални устройства на пазара. Все пак вероятно до края на годината ще видим атрактивни устройства с Android и този дизайн. Huawei са водещо име в мобилната индустрия и също проявяват интерес към вградените селфи камери в дисплея. 

Китайският гигант вече е регистрирал на свое име патент, който описва подобрен метод за позицинирането на предната камера в дисплея на смартфон. От документите разбираме, че регистрацията е входирана с името " ‘Structure, Camera Module and Terminal Equipment for Hidden Front Camerа".

Информацията не разкрива името на първия модел на Huawei с камера в дисплея, нито кога можем да очакваме подобна премиера. 

 

 

Плановете на Huawei предвиждат да "скрият" камера модула и допълнително терминално устройство зад дисплея. Структурата включва слой, който пропуска светлината и е разположен между селфи камерата и защитното стъкло, съобщава GizChina

Технологията на китайския гигант също така е свързана с използването на множество цветни източници на светлина, чиято работа се направляват от процесора. По този начин може да се контролира още посоката на светлината, както и цвета, с който ще бъде показана на екрана. 

Този проект все още е в начален етап, но доказва категорично желанието на Huawei да изпреварят своите конкуренти с популяризирането на технологията в световен мащаб. Следващият премиум смартфон на компанията, който ще видим ще бъде Huawei Mate 40.

Премиерата вероятно ще стане факт през третото тримесечие, като устройството е подходяща възможност да видим как работи системата за вграждане на селфи камерa в дисплея на Huawei. Въпрос на време е този дизайн да стане част от следващото поколение мобилни устройства на производителите.

 

Още от Digital: Как работи Smart Charging режима за зареждане на Huawei