Huawei се позиционираха като един от най-големите производители на смартфони в индустрията и изпратиха доста успешна 2017г. Китайският производител планира да продължи с доброто представяне и през новата година и да се превърне в единствения конкурент на Samsung в Android екосистемата. Последните данни на AndroidHeadlines разкриват, че Huawei са регистрирали на свое име търговската марка "МаteX". Mного е вероятно да видим смартфон с това име на пазара.

 

Молбата е подадена до Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост преди броени дни. От своя страна това е индикация, че предстоящото устройство ще бъде предназначено за потребителите на континента. Наличието на символа "X" в името вероятно означава, че това ще е смартфон от висок клас, който има премиум дизайн и мощен хардуер. Все още е твърде рано да знаем какви конкретни технически спецификации ще ни предложи предстоящия модел.

 

Първото устройство с Аndroid, което се казва по този начин може да стане факт през втората половина на годината. Именно тогава Huawei традиционно представят следващия смартфон от популярната серия. Времето ще покаже дали стратегията на компанията е да замени Mate 11 с новия МаteX и по този начин да акцентира върху впечатляващите му характеристики. Докато това се случи oчакваме с нетърпение новите флагмани на Huawei, които ще се казват P20 и ще бъдат представени официално на 27 март.

 

Вижте как Huawei e единствената компания, която печели от продажбата на смартфони, колкото Apple