Huawei продължават да впечатляват потребителите с невероятното качество на своите камери. Партньорството с Leica и превръща смартфоните им в един от най-добрите устройства за фотография. Huawei Mate 40 и Маte 40 Pro, които ще видим скоро допълнително ще доразвият тази концепция.

Инженерите на компанията също така вече работят над алтернативни технологии, които да им позволят да създават още по-добри камери за смартфони. Китайският производител е регистрирал на свое име патент пред China National Intellectual Property Administration (CNIP), от който разбираме повече за бъдещите им палнове.

Данните разкриват, че Huawei тестват смартфон с безрамков дисплей, който има селфи камера, която е вградена в екрана. Това дизайнерско решение премахва нуждата от отвор или прорез за поставянето на сензора, което превръща цялото пространство отпред в тъчскрийн повърхност.

 

 

Снимки на LetsGoDigital хвърлят повече светлина върху дизайна на предстоящото устройство. Прави впечатление интересният камера модул, който е разположен на гърба на смартфона.

Сензорите са четири на брой и са разположени под формата на "+". В централната част е разположена LED светкавица. Кадрите показват три модела с различо позициониране на камерата, която ще използва перископска система за мащабиране на обектите. 

На този етап не разполаме с детайли за техническите спецификации и името на атрактивния смартфон. Няма да е изненадващо, ако Huawei използват този дизайн първо в смартфон от средния клас.

 

 

Още от Digital: Всичко, което трябва да знаете за Huawei EMUI 11