Tърговските санкции създадоха сериозни затруднения за Huawei в пазара на смартфони и попречиха на компанията да изпревари Samsung по продажби в мобилната индустрия. Почти две години китайският производител е принуден да търси алтернативни начини за генериране на приходи. Разширяването на позициите на Huawei в други пазарни сегменти се превърна в ключово средство за оцеляването на компанията.

Китайският производител е регистрирал на свое име интересен патент с номер CN112817470A. Данните в описанието разкриват "метод за показване на съдържание върху електронно устройство с гъвкав екран". Информацията също така обръща внимание на факта, че дисплея ще предложи на любителите на игрите "по-добро изживяване", докато се забавляват с любимите си заглавия.

По всичко личи, че гъвкавия дисплей, който разработва Huawei ще опита да разшири позициите им в геймърския сегмент. Все още не знаем кога и под какво име ще бъде представено първото устройство с иновативния екран на компанията.

 

 

Успоредно с това Huawei проведоха събитие, на което представиха MateView GT. Това е 34-инчов монитор с 1500R курватура. Резолюцията е 3440х1440 пиксела при съотношение на екрана от 21:9, което го прави подходящо решение за гледане на мултимедия и игри. Новият монитор има максимална яркост от 350 нита, както и съотношение на контраста от 4000:1, съобщава GizmoChina.

Huawei MateView GT поддържа честота за опресняване на кадрите от 165Hz и разполага с два високоговорителя с обща мощност от 5 вата. Китайският производител все още не е потвърдил каква ще бъде цената за европейския пазар и кога да очакваме дистрибуцията на извития монитор на континента.

 

Още от Digital: Huawei регистрираха търговските марки NovaBook и NovaPad за лаптопи и таблети