Huawei се утвърдиха като производител, който предлага най-впечатляващите камера технологии в индустрията. Новите флагмани от сериите Huawei P и Mate Series използват оптика на Leica, софтуер с изкуствен интелект и едни от най-добрите системи за автофокус. Ако сте любител на мобилната фотография определено трябва да обърнете внимание на портфолиото на Huawei.

Китайският производител продължава да експериментира с различни технологии, които да подобрят и дизайна на смартфоните. Един от последните патенти на Huawei пред Световната служба за интелектуална собственост (WIPO) разкрива визията на атрактивен модел, който има виртуални бутони за навигация. 

Всъщност Huawei предвиждат части от рамките около дисплея да бъдат заместени от тъчскрийн повърхност, която съвпада с мястото, където обикновено натискаме физическите бутони от двете страни на екрана, съобщава GizmoChina.

Huawei също така са вградили селфи камерата под самия дисплей, което му позволява да заеме цялото пространство отпред и да се слее с интерактивните повърхности в краищата.

 

 

Липсата на селфи камера в горната част, както и подвижен механизъм също потвърждава идеята, че този компонент ще е вграден в дисплея. Най-интересният аспект определено са участъците в двете страни, където ни очакват виртуални бутони, които дублират функционалността на тези за включване и регулиране на звука.

Със сигурност Huawei ще се погрижат да ни предложат още повече възможности да управляваме смартфоните по този иновативен начин. Tози дизайн донякъде представлява алтернатива на извитите дисплеи от висок клас, които виждаме в Huawei Mate серията.

Наличието на тройна камера също подсказва, че виртуалните бутони ще дебютират в модел от средния или бюджетния клас, тъй като премиум устройствата вече имат по четири или пет сензора. Премиерата на смартфон с този дизайн, който носи бранда Honor или Nova изглежда като логично решение за популяризиране на технологията. 

В долната част под екрана е позициониран и USB Type-C конектор. На този етап не разполагаме с друга информация за уникалния патент на Huawei и тепърва ще разбираме какви са плановете им в бюджетния клас. 

 

Още от Digital: Бивш шеф на Google разкри каква е причината за търговските санкции на САЩ срещу Huawei