Днес все повече и повече хора водят активен начин на живот, спортуват, хранят се задравословно, използват био и натурални продукти, стараят се да спят пълноценно и да ограничават стреса до минимум. Това е ясно и на компанията Huawei, която днес ни изненадва приятно с една съвсем малка джаджа която само сега в специална оферта идва с Huawei P9 lite. Повярвайте ни, тя може да прави толкова много, улесняващи и удължаващи живота ни неща.

Huawei A1 - вече го разпознахте, това е фитнес тракер. Определено не е първият който попада в ръцете ни за тест, но пък е първият който успява да ни впечатли с компактното си тяло и ефектен опростен дизайн. Чипът е самостоятелен и може да се свали от гривната. Корпусът му е метален с IP57 ниво на протекция, която го прави устойчив на прах, кал, мокрене и изпускане.

 

 

Базовата гривна е направена от черна гума с релефна 3D текстура. Тя е универсална и ще пасне на китка с диаметър от 15 до 22см. Закопчаването става посредством метален пин, като теста ни показва, че той задържа здраво и няма опасност да се разкопчае случайно. Съвсем очаквано за такъв тип wearable джажа, каишките могат да се сменят, за да пасва A1 на облеклото или спортният ви екип днес. Да, дори когато сте с елегантен костюм, гривната стои добре. Тук ще ви покажем как става смяната на каишките.

След това кратко туториъл видео е време за следващо, в което ще ви разясним как става зареждането, защото както и сами виждате тялото на  Huawei A1 е съвсем малко (само 25гр.) и няма място за захранващ порт. В окомплектовката на тракера влиза тази плочка. Включете microUSB зарядното си в нея и тя на магнитен принцип ще се свърже с A1. След един пълен заряд, гривната ще може да работи самостоятелно до 28 дни.

Но какво реално може да прави Huawei A1. След като свалим от Google Play приложението Color Band A1 и свържем своя смартфон с него, можем да се възползваме от някоя от следните функции за мониторинг на спортните ни дейности, ежедневно движение или почивка.

Чрез вграденият жироскопичен сензор вие получавате Крачкомер който следствие на проведеният от нас тест с GPS показва, че отчита доста по-точно от всички приложения които можете да свалите на телефона си. На база крачки си, вие можете да следите не само изминатото от вас разстояние и време. След като въведете данни като ръст, години и тегло, вие ще можете да отчитате с точност и изгорените за определен период от време калории. След това можете да настроите цели които искате да постигнете за в бъдеще.

След тренировката следва сънят – интересното при A1 е, че може да проследи дали по време на съня си спите спокойно и дълбоко.  След което на база спортната дейност и отдиха, можете да направите с приложението статистически анализ и съпоставка по дни или месеци.

 

И не на последно място ще отбележим една функция, която е изключително актуална през летните месеци, а и през зимата когато сте високо в планината на ски. UV тест – проверява интензивността на UV-лъчите, и ви помага да се предпазите от вредното слънце. A1 е не само фитнес тракер, той успява партнирайки си със смартфона ви, да ви известява за обаждания и съобщения.

 

Сигурно ви направи впечатление, че в началото на ревюто ни споменахме, че в специална оферта смарт гривна Huawei A1 върви в комплект със смартфона Huawei P9 Lite, който ви показахме неотдавна в подробно видео ревю. Тоест, както до момента сте получавали закупувайки телефона си със зарядно, дата кабел и слушалки, така с P9 Lite върви и гривната A1 + още една допълнителна цветна каишка. Комплекта ще се предлага в търговската мрежа на Техномаркет и Технополис, както и при трите мобилни оператора в периода  1 Септември – 15 Октомври или до изчерпване на количествата.

В случай, че ви е интересно да разберете какви са преките ни и неподправени впечатления, следствие на проведените от нас тестове на смартфона Huawei P9 Lite, директен линк към видео ревюто му ще намерите под плейъра на който ни гледате в момента. Тук само ще синтезираме най-важното за устройството.

Huawei P9 Lite е образно казано олекотена версия на актуалният флагман с три камери - Huawei P9. Телефонът е идеално предложение за младежи, ученици и студенти, отново е 5.2” с Full HD дисплей, почти реципрочен дизайн и батерия с 3000 mAh заряд. Той се задвижва от 8-ядрен HiSilicon Kirin 650 процесор състоящ се от два 4-ядрени Cortex-A53 на 1.7 GHz и 2 GHz. Операционната система е Android версия 6.0 (Marshmallow). RAM паметта е 2GB, а вграденото пространство за съхранение на данни - 16GB. То може да се увеличи до още 256GB чрез microSD, като в този случай ще можете да използвате само 1 SIM карта. Иначе гнездото намиращо се в лявата периферна част на металната лайсна на телефона му позволява да работи едновременно с две SIM карти. Основната камера е 13 MP с 1.12 µm големина на пиксела и 1/3" размер на сензора. Предната селфи камера е 8MP с апертура f/2.0.