Huawei ще опитат да възстановят загубените си позиции в пазара на смартфони с премиерата на следващата си серия флагмани. Въпреки търговските санкции няма да бъде отлагано представянето на гамата Huawei P50, която ще видим до няколко седмици. Информация в китайския микроблогинг сайт Weibo разкрива, че виртуалната пресконференция, на която ще бъдат представени Huawei P50 смартфоните ще се проведе на 17 април в Китай.

Официалните продажби на Huawei P50, Huawei P50 Pro и P50 Pro+ ще стартират през втората половина на същия месец. Очаква се, обаче Huawei да разполагат с ограничени количества на смартфоните. Съществува голяма вероятност международните версии на Huawei P50 да бъдат базирани на EMUI 11.1 интерфейса, докато конфигурациите за локалния пазар ще използват HarmonyOS.

Дори и без достъп до Google Mobile Services (GMS) oт компанията ще използват комбинация от EMUI 11.1, дигиталните услуги Huawei Mobile Services (HMS) и достъп до съдържанието в Huawei App Gallery.

 

 

Европейската цена на смартфоните все още не е потвърдена. Възможно е Huawei да представят Huawei P50 за глобалния пазар още преди събитието на 17 април, съобщава HuaweiCentral. Устройствата ще имат различни дисплеи, като големината на стандартния модел ще е 6.1" или 6.2" инча. В същото време Huawei P50 Pro ще е оборудван с по-голям 6.6" екран, като Huawei P50 Pro+ се очаква да бъде 6.8" смартфон.

Базовият модел ще се захранва от Kirin 9000E процесор, като премиум версиите ще са базирани на Kirin 9000 чипа на компанията. Честотата за опресняване на кадрите ще бъде 90Hz при Huawei P50, но ще бъде увеличена до 120Hz в Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pro+. Технологиите на Leica отново ще подобряват камерите и ще ги превърнат в най-добрите устройства за мобилна фотография.

Премиерата на Huawei P50 серията ще изостри значително конкуренцията при смартфоните от високия клас.

 

Още от Digital: Смартфоните от серията Huawei P50 ще имат по-добри Leica камери