Huawei е една от компаниите, които допринасят най-значително за развитието на камера технологиите при смартфоните. Китайският производител вече си партнира с Leica и така допълнително гарантира най-добрите възможности за мобилна фотография на своите потребители. 

В момента Huawei P40 Pro oглавява класацията на DxOMark за смартфони с най-добри камери в индустрията. Следващият модел от популярната серия се очаква да предложи дори още по-разнообразни възможности за снимане независимо от околните условия. 

Сега за първи път представители на компанията си позволиха да коментират публично Huawei P50 Pro. Това направи генералния мениджър на "P-Series" дивизията на Huawei, Уанг Йонганг, съобщава GizmoChina. В своето изявление той потвърди, че вече се работи усилено над серията Huawei P50. 

Oт думите му разбираме, че всеки смартфон от висок клас преминава през различни фази на проектиране, тестване и производство, които отнемат повече от 18 месеца. Това означава, че P50 Pro е активен проект дълго преди премиерата на Huawei P40 серията.

 

 

Очакванията са хардуерните подобрения да превърнат Huawei P50 Pro в още по-добър смартфон от неговия предшественик и да постави нови рекорди в базата данни на DxOMark. Все още, обаче е твърде рано да коментираме техническите спецификации. 

Припомняме ви, че Huawei P40 Pro разполага с четворна задна камера, която включва и ToF сензор. Основният обектив е с големина от 1/1.28" и има 50-мегапикселова резолюция с f/1.9 апертура, Full Pixel Octa-PD и оптична стабилизация на изображенията. Втората камера представлява Ultra-Wide сензор с 50МР, f1/.8 и PDAF автофокус. 

В задната част има и 12-мегапикселова телефото камера с f/3.4, PFAF и оптична стабилизация. Huawei P40 Pro разполага още с ToF 3D Depth-Sensing модул със 78-градусов зрителен ъгъл. Благодарение на тези характеристики устройството може да заснема 4K видео със 60 кадъра в секунда.

Huawei P50 Pro ще трябва да предостави още по-добри възможности за снимане, за да повтори не само успеха на настоящия флагман, но и да подобри рекорда на P40 в DxOMark.

 

Oще от Digital: Huawei P50 Pro ще бъде първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата